Ledennet



    Nieuws

    • Vleesconsumptie weer in de lift
      Vleesconsumptie weer in de lift
      Nederlanders aten in 2016 iets meer vlees dan in 2015. Per persoon bedroeg het vleesverbruik (in bruto karkas gewicht) gemiddeld bijna 77 kilo, tegenover 75,4 kilo een jaar eerder.  Hiermee is de dalende trend sinds 2010 gekeerd. Dit staat te lezen inLees meer »
      23 oktober 2017
    • AVV CAO Gemaksvoeding 2017-2018
      AVV CAO Gemaksvoeding 2017-2018
      Bij besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 10 oktober 2017 zijn de bepalingen van de collectieve arbeidsovereenkomst voor de Gemaksvoedingindustrie algemeen verbindend verklaard. Het besluit is in de Staatscourant gepubliceerd. Lees meer »
      19 oktober 2017
    • AKSV op bezoek bij Vergeer Holland in Reeuwijk
      AKSV op bezoek bij Vergeer Holland in Reeuwijk
      De leden van de AKSV werden hartelijk ontvangen door Diederik Vergeer en kregen een toelichting op de historie van de fabriek en de huidige activiteiten (omzet 383 miljoen en export all over the world!!)  en daarna een rondleiding door deze imposanteLees meer »
      13 oktober 2017
    • Zeer geslaagde bijeenkomst van de Koelversgroep
      Zeer geslaagde bijeenkomst van de Koelversgroep
      Op vrijdag 23 juni kwam de Koelversgroep (KSG) van de AKSV bijeen voor de traditionele jaarbijeenkomst. Deze vond plaats in Amsterdam en was dit keer georganiseerd door Fernand Molenschot van StarCuisine. De ontvangst vond ’s ochtends plaats in deLees meer »
      30 juni 2017
    • AKSV op bezoek bij De Kuyper
      AKSV op bezoek bij De Kuyper
      Op 8 november vond de Algemene Ledenvergadering van de AKSV plaats. Dit keer in Schiedam, waar we op uitnodiging van het familiebedrijf De Kuyper Royal Distillers bijeen kwamen. Voordat de vergadering plaatsvond, kregen de aanwezige leden een uitgebreideLees meer »
      10 november 2016
    • Vernieuwd platform Vlees.nl
      Vernieuwd platform Vlees.nl
      Het interactieve, cross-mediale communicatieplatform www.vlees.nl heeft een metamorfose ondergaan.De gedegen nieuws- en informatievoorziening over (rood) vlees en de diverse issues is centraal gebleven.In aanvulling op de zorgvuldig opgebouwdeLees meer »
      01 juli 2016
    • Duurzame palmolie is nu de norm
      Duurzame palmolie is nu de norm
      Op 19 mei 2016 is de eindrapportage Task Force Duurzame Palmolie aangeboden aan Minister Ploumen Van alle palmolie die in 2015 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, 84% duurzaam. Uit het rapport blijkt dat het aandeel duurzameLees meer »
      20 mei 2016
    • TF Duurzame Palmolie krijgt opvolging in 2016
      TF Duurzame Palmolie krijgt opvolging in 2016
      Sinds 2010 werkt de Task Force Duurzame Palmolie aan het realiseren van 100% duurzame palmolie in de Nederlandse markt. Eind 2015 loopt het mandaat van de Task Force af. De Task Force Duurzame Palmolie kijkt uit naar het eindresultaat maar geeft bij voorbaatLees meer »
      02 december 2015
    • In 2014 heeft de vleessector 60 TJ bespaard
      In 2014 heeft de vleessector 60 TJ bespaard
      De vleesector heeft in 2014 60 TJ energie bespaard. Daarnaast hebben ketenmaatregelen 88 TJ opgeleverd en is er voor 128 TJ aan duurzame energie gebruikt. Dat zijn de uitkomsten van de MJA monitor over 2014. De 56 deelnemende bedrijven in de vleessectorLees meer »
      21 oktober 2015
    • Nieuwe leden voor de AKSV
      Bakx Foods in Veldhoven is weer lid geworden van de AKSV! Swinkels Food in Helmond was proeflid en wordt definitief lid. Ook Qizini in Losser is lid geworden. De AKSV heeft een nieuw proeflid: Florentin in Mijdrecht.Lees meer »
      17 december 2014
    • Nieuwe CAO voor de Gemaksvoedingindustrie
      Er is een nieuwe CAO voor de gemaksvoedingsindustrie afgesloten. Looptijd 1 januari 2014 tot en met 30 juni 2015 Salaris 1 april 2014: + 2,5% en 1 januari 2015: + 0,5% Lees meer »
      01 januari 2014
    • Nieuw proeflid voor de AKSV
      Swinkels Snackery & Backery in Cuijk is proeflid geworden. Dit bedrijf heeft de Souflesse ontwikkeld: een luxe kaassoufflé verkrijgbaar in allerlei variantenLees meer »
      26 juli 2013
    • 41% van de palmolie in Nederland is duurzaam
      41% van de palmolie in Nederland is duurzaam
      In Nederland is 41% van de palmolie voor de voedingsmiddelen- en diervoerderindustrie duurzaam. Dit meldt de Task Force Duurzame Palmolie in haar tweede jaarrapportage. Het gaat om een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Het volume duurzame palmolieLees meer »
      02 mei 2013
    • Nieuw proeflid AKSV
      Hierbij kunnen wij meedelen dat het bedrijf St. Anny Food proeflid is geworden bij de AKSV. De bedrijven StarCuisine BV (Rijswijk), Maître André (Oude Tonge) en Padifood Service BV (Oss) waren sinds het begin van dit jaar proeflid, maar hebbenLees meer »
      26 april 2013
    • Samenwerking RiskPlaza en NVWA
      Vandaag hebben het Productschap Akkerbouw en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een convenant over Riskplaza ondertekend. Hierin staan afspraken over de beheersing van de voedselveiligheid van grondstoffen voor levensmiddelen. Het convenant pastLees meer »
      04 juni 2012
    • 21% Nederlandse palmolie duurzaam
      In Nederland is 21% van de palmolie die wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie duurzaam. Dit meldt de Task Force Duurzame Palmolie in haar eerste rapportage die vandaag is aangeboden aan Henk Bleker, Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw enLees meer »
      27 maart 2012
    • Nieuwe proefleden AKSV
      Hierbij kunnen wij meedelen dat de bedrijven StarCuisine BV (Rijswijk), Maître André (Oude Tonge) en Padifood Service BV (Oss) proeflid zijn geworden. Met deze nieuwe leden is de AKSV nog representatiever als brancheorganisatie voor de NederlandseLees meer »
      03 januari 2012
    • Geslaagd jubileumsymposium AKSV
      ‘Belang foodsector veel beter in beeld brengen’ De Nederlandse voedingsmiddelensector moet nadrukkelijker haar positie en belangen duidelijk maken bij publiek en politiek. Dat zei directeur Philip den Ouden van koepelorganisatie FNLI op een symposium terLees meer »
      17 november 2010
    • Betere vetten in producten door samenwerking in de keten
      Eindrapportage Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling 2003 - 2010 Tijdens het jubileumcongres van het Voedingscentrum is de eindrapportage gepresenteerd van de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling. De AKSV is één van de deelnemersLees meer »
      16 november 2010