AKSV
Nieuws
18-10-2018 Gebruik van duurzame palmolie
De AKSV gebruikt voor 100% gecertificeerde duurzame palmolie volgens de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO).
18-09-2018 Vlees en kaas veel gezonder dan vaak gedacht
Wetenschappers over vlees en kaas: ‘mag het een onsje meer zijn…?’ De consumptie van (flink) meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees (en kaas) zou weleens bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het zou leiden tot minder
19-07-2018 Teleurstellend oordeel over ketenafspraak minder zout in diepvriessnacks
De Wetenschappelijk Advies Commissie Productverbetering (WAC) heeft onlangs een uitermate teleurstellend oordeel gegeven over de afspraak tussen de AKSV en het CBL over het verminderen van de hoeveelheid zout in hartige diepvriessnacks.
16-07-2018 Belangrijke stap voorwaarts in IMVO
De Nederlandse voedingsmiddelensector verenigd in de FNLI zet zich gezamenlijk in voor een internationaal verantwoorde productieketen.
27-06-2018 Geslaagde workshop RI&E
De AKSV, VNV, VSV en COV hebben vorige week in het rustieke Vrij in Culemborg samen met het bureau Edusafe trainingen en opleidingen uit Den Haag een geslaagde bijeenkomst over de RI&E georganiseerd. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is
14-05-2018 Leden AKSV tekenen Gedragscode
Deelnemende partijen in de Taskforce Voedselvertrouwen (o.a. LTO, CBL, FNLI, COV) hebben de Gedragscode Voedselveiligheid en Productintegriteit opgesteld. De leden van de AKSV onderschrijven deze Gedragscode en hebben deze en masse ondertekend tijdens de
23-10-2017 Vleesconsumptie weer in de lift
Nederlanders aten in 2016 iets meer vlees dan in 2015. Per persoon bedroeg het vleesverbruik (in bruto karkas gewicht) gemiddeld bijna 77 kilo, tegenover 75,4 kilo een jaar eerder.  Hiermee is de dalende trend sinds 2010 gekeerd. Dit staat te lezen in
19-10-2017 AVV CAO Gemaksvoeding 2017-2018
Bij besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 10 oktober 2017 zijn de bepalingen van de collectieve arbeidsovereenkomst voor de Gemaksvoedingindustrie algemeen verbindend verklaard. Het besluit is in de Staatscourant gepubliceerd.
13-10-2017 AKSV op bezoek bij Vergeer Holland
De leden van de AKSV werden hartelijk ontvangen door Diederik Vergeer en kregen een toelichting op de historie van de fabriek en de huidige activiteiten (omzet 383 miljoen en export all over the world!!)  en daarna een rondleiding door deze imposante
30-06-2017 Zeer geslaagde bijeenkomst van de Koelversgroep
Op vrijdag 23 juni kwam de Koelversgroep (KSG) van de AKSV bijeen voor de traditionele jaarbijeenkomst. Deze vond plaats in Amsterdam en was dit keer georganiseerd door Fernand Molenschot van StarCuisine. De ontvangst vond ’s ochtends plaats in de
10-11-2016 AKSV op bezoek bij De Kuyper
Op 8 november vond de Algemene Ledenvergadering van de AKSV plaats. Dit keer in Schiedam, waar we op uitnodiging van het familiebedrijf De Kuyper Royal Distillers bijeen kwamen. Voordat de vergadering plaatsvond, kregen de aanwezige leden een uitgebreide
17-10-2016 Nederland Voedselland van start
Staatssecretaris Van Dam heeft op 14 oktober 2016 het nieuwe platform Nederland Voedselland gelanceerd.
01-07-2016 Vernieuwd platform Vlees.nl
Het interactieve, cross-mediale communicatieplatform www.vlees.nl heeft een metamorfose ondergaan.De gedegen nieuws- en informatievoorziening over (rood) vlees en de diverse issues is centraal gebleven.In aanvulling op de zorgvuldig opgebouwde
20-05-2016 Duurzame palmolie is nu de norm
Op 19 mei 2016 is de eindrapportage Task Force Duurzame Palmolie aangeboden aan Minister Ploumen
02-12-2015 TF Duurzame Palmolie krijgt opvolging in 2016
Sinds 2010 werkt de Task Force Duurzame Palmolie aan het realiseren van 100% duurzame palmolie in de Nederlandse markt. Eind 2015 loopt het mandaat van de Task Force af. De Task Force Duurzame Palmolie kijkt uit naar het eindresultaat maar geeft bij voorbaat
21-10-2015 In 2014 heeft de vleessector 60 TJ bespaard
De vleesector heeft in 2014 60 TJ energie bespaard. Daarnaast hebben ketenmaatregelen 88 TJ opgeleverd en is er voor 128 TJ aan duurzame energie gebruikt.Dat zijn de uitkomsten van de MJA monitor over 2014.
17-12-2014 Nieuwe leden voor de AKSV
Bakx Foods in Veldhoven is weer lid geworden van de AKSV. Swinkels Food in Helmond was proeflid en wordt definitief lid. De AKSV heeft een nieuw proeflid: Florentin in Mijdrecht.
05-06-2014 Gemaksvoeding richting 100% duurzame palmolie
De leden van de AKSV gebruikten in 2013 voor 87% duurzame palmolie. In 2015 zal dit 100% zijn! Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de totale Nederlandse voedingsindustrie bedroeg in 2013 61%.
25-03-2014 Gebruik paardenvlees in de snackindustrie
De AKSV heeft met zorg kennis genomen van de inhoud van de uitzending van het programma RADAR over misstanden bij enkele paardenslachterijen in Canada en Mexico. Een deel van het paardenvlees dat in onze industrie wordt gebruikt is afkomstig uit deze landen.
01-01-2014 Nieuwe CAO voor de Gemaksvoedingindustrie
Er is een nieuwe CAO voor de gemaksvoedingsindustrie afgesloten. Looptijd 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015
26-07-2013 Nieuw proeflid voor de AKSV
Swinkels Snackery & Backery BV in Cuijk is proeflid geworden.
02-05-2013 41% van de palmolie in Nederland is duurzaam
In Nederland is 41% van de palmolie voor de voedingsmiddelen- en diervoerderindustrie duurzaam. Dit meldt de Task Force Duurzame Palmolie in haar tweede jaarrapportage.
26-04-2013 Nieuw proeflid AKSV
Hierbij kunnen wij meedelen dat het bedrijf St. Anny Food proeflid is geworden bij de AKSV.
04-06-2012 Samenwerking RiskPlaza en NVWA
Vandaag hebben het Productschap Akkerbouw en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een convenant over Riskplaza ondertekend. Hierin staan afspraken over de beheersing van de voedselveiligheid van grondstoffen voor levensmiddelen.
11-05-2012 AKSV goed op koers met zoutreductie
De leden van de Algemene Kokswaren en Snackproducenten Vereniging (AKSV) hebben afgesproken om in de periode 2011 tot en met 2015 de hoeveelheid zout in hun producten jaarlijks met 2% te verminderen.
Afzender
info@aksv.nl
Website
www.aksv.nl
Veranderen
Wijzig attenderingsmail
Meld u af
Afmelden voor deze attendering
Klik hier voor de disclaimer van de AKSV