Partnership Normec Foodcare

  Normec Foodcare en AKSV bundelen krachten voor voedselveiligheid, kwaliteit en kennis

  De groeiende populariteit van gemaksvoeding, zoals kant-en-klaarmaaltijden en snacks, gaat hand in hand met de toenemende vraag naar gezonde en veilige voeding. Normec Foodcare en de branchevereniging AKSV bundelen hun krachten om voedselveiligheid en kwaliteit in de gemaksvoedingsindustrie te versterken. De samenwerking belooft ondersteuning op het gebied van regelgeving, kennisdeling en educatie.

  Voor AKSV markeert deze samenwerking een primeur. Normec Foodcare zal AKSV ondersteunen met kennis en expertise op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. De vereniging zal deze kennis delen met haar leden via publicaties, bijeenkomsten en trainingen. Normec Foodcare krijgt door de samenwerking toegang tot het netwerk van de AKSV. Zij kan zo beter inspelen op ervaringen en signalen vanuit de praktijk.

  Aldo Evers, Senior Technisch Specialist bij Normec Foodcare: “De voedingsindustrie staat voor diverse uitdagingen, zoals het verminderen van suiker, zout en conserveringsmiddelen in producten, het gebruik van duurzame verpakkingen en het waarborgen van voedselveiligheid. Normec Foodcare en AKSV kunnen met hun gecombineerde expertise reageren op de veranderingen in de markt en strengere regelgeving”

  Jan Aaltzen Linde, voorzitter van de AKSV: “Onze leden maken producten die voldoen aan de hoogste standaarden en strenge wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit, gezondheid en voedselveiligheid. De samenwerking met Normec Foodcare biedt hen toegang tot extra kennis en ondersteuning om deze verantwoordelijkheid goed in te vullen”.

  Thema's

  Feiten & cijfers

  Agenda

  • AKSV Bestuur
   21 juni 2024
  • AKSV Commissie Kwaliteit en Milieu (K&M)
   13 september 2024
  Bekijk meer