Persberichten

  • AKSV en Normec bundelen krachten
   AKSV en Normec bundelen krachten
   De groeiende populariteit van gemaksvoeding, zoals kant-en-klaarmaaltijden en snacks, gaat hand in hand met de toenemende vraag naar gezonde en veilige voeding. Normec Foodcare en de branchevereniging AKSV bundelen hun krachten om voedselveiligheid enLees meer »
   10 november 2023
  • Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV
   Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV
   Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI. JanLees meer »
   19 oktober 2022
  • Landbouwcie. EP: geen vleesnamen voor (bewerkte) groenteproducten
   Landbouwcie. EP: geen vleesnamen voor (bewerkte) groenteproducten
   De Landbouwcommissie van het Europese parlement heeft met een ruime meerderheid een voorstel aangenomen dat bepaalt dat plantaardige producten niet naar dierlijke producten mogen verwijzen. Het verbod geldt niet alleen voor vlees, maar ook voorLees meer »
   04 april 2019
  • FNLI maakt inzet in preventieakkoord zichtbaar
   FNLI maakt inzet in preventieakkoord zichtbaar
   Eind november tekende Marian Geluk namens de Nederlandse levensmiddelenindustrie het Nationaal Preventieakkoord. De FNLI neemt door ondertekening van dit akkoord de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de aanpak tegen overgewicht. Het belangrijkste doelLees meer »
   27 maart 2019
  • Groeiende weerstand tegen vleesnaam voor vegaproducten
   Groeiende weerstand tegen vleesnaam voor vegaproducten
   Eén op de vier consumenten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wil dat vegetarische producten niet langer vlees gerelateerde namen dragen, zoals worst of burger. Dat blijkt volgens Meat & Co uit een enquête onder 1.000Lees meer »
   27 maart 2019
  • Reductie zout en suiker in salades
   Reductie zout en suiker in salades
   De AKSV wil de aardappel- en pastahoudende salades, brood- en toastsalades, rauwkostsalades en tapenades nog gezonder maken! Het zout- en suikergehalte wordt in anderhalf jaar gemiddeld met 5 % gereduceerd. De AKSV doet dit in het kader van het AkkoordLees meer »
   01 maart 2019
  • Nederland Voedselland van start
   Nederland Voedselland van start
   Staatssecretaris Van Dam heeft op 14 oktober 2016 het nieuwe platform Nederland Voedselland gelanceerd. Dit initiatief van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) moet een open gesprek worden over voedsel tussen de branche en deLees meer »
   17 oktober 2016
  • Gemaksvoeding richting 100% duurzame palmolie
   De leden van de AKSV gebruikten in 2013 voor 87% duurzame palmolie. In 2015 zal dit 100% zijn! Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de totale Nederlandse voedingsindustrie bedroeg in 2013 61%. Hiermee is opnieuw een groei in het aandeel duurzameLees meer »
   05 juni 2014
  • Gebruik paardenvlees in de snackindustrie
   De AKSV heeft met zorg kennis genomen van de inhoud van de uitzending van het programma RADAR over misstanden bij enkele paardenslachterijen in Canada en Mexico. Een deel van het paardenvlees dat in onze industrie wordt gebruikt is afkomstig uit deze landen.Lees meer »
   25 maart 2014
  • AKSV goed op koers met zoutreductie
   De leden van de Algemene Kokswaren en Snackproducenten Vereniging (AKSV) hebben afgesproken om in de periode 2011 tot en met 2015 de hoeveelheid zout in hun producten jaarlijks met 2% te verminderen. Uit een peiling van de resultaten blijkt dat dezeLees meer »
   11 mei 2012