Ledennet



    Nieuws

    • FSSP workshops georganiseerd door AKSV/VNV: groot succes!
      FSSP workshops georganiseerd door AKSV/VNV: groot succes!
      Deze workshops richten zich op het praktisch gebruik van de Food Spoilage and Safety Predictor ter bevordering van de microbiologische veiligheid van kant-en-klaar producten, vleeswaren en zeevoedsel. Per workshop namen 28 personen deel, merendeelsLees meer »
      17 juli 2019
    • Succesvolle werksessie IMVO risicomanagement
      Succesvolle werksessie IMVO risicomanagement
      Donderdag 27 juni namen 24 personen van 15 bedrijven deel aan de goed bezochte werksessie IMVO-risicomanagement in de gemaksvoedingsindustrie. Deze werksessie werd georganiseerd door de AKSV in nauwe samenwerking met de FNLI en MVO Nederland. Tijdens dezeLees meer »
      02 juli 2019
    • Kinderartsen waarschuwen voor veganisme
      Kinderartsen waarschuwen voor veganisme
      Belgische kinderartsen waarschuwen voor de impact van veganisme op de gezondheid van kleine kinderen. De Belgische Académie Royale de Médecine raadt een veganistisch dieet ronduit af voor kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen en vrouwen dieLees meer »
      21 mei 2019
    • 'Vleesalternatieven: niet duurzaam'
      'Vleesalternatieven: niet duurzaam'
      Insecten, algen, plantaardige vleesalternatieven of kweekvlees: geen van deze vleesalternatieven lijkt zo duurzaam als gedacht. Dat blijkt uit een recente studie in Trends in Food Science and Technology. Vaak wordt gedacht dat de productie vanLees meer »
      13 mei 2019
    • de 'moeder' aller snackbars
      de 'moeder' aller snackbars
      In Pompeï is een oeroude snackbar ontdekt. Archeologen denken dat er in totaal zo'n 150 thermopolia, vestigingen waar men kant-en-klare maaltijden kon bestellen, actief waren. Directeur Massimo Ossana van het Archeologisch Park vanLees meer »
      04 april 2019
    • Terug van nooit weggeweest: de frikandel!
      Terug van nooit weggeweest: de frikandel!
      Eerder dit jaar verscheen het EAT Lancet-rapport, met daarin het gezonde én duurzame dieet voor de toekomst. Vooral de aanbevelingen ten aanzien van onze vleesconsumptie deden veel stof opwaaien. Laat er nou één product zijn dat preciesLees meer »
      01 april 2019
    • Vegetarisme vergroot kans op tekorten
      Vegetarisme vergroot kans op tekorten
      Een plantaardig voedingspatroon vergroot de kans op tekorten aan ijzer, calcium, vitamine B12, D en zink. Vooral kinderen, ouderen en zwangere vrouwen lopen risico’s als ze dierlijke producten laten staan. at zei professor Kersten van deLees meer »
      27 maart 2019
    • Duurzame palmolie: nieuwe monitoringsrapportage
      Duurzame palmolie: nieuwe monitoringsrapportage
      De rapportage laat de voortgang zien van het gebruik van duurzame palmolie in Europa. De resultaten zijn bemoedigend: 99% van de palmolie die Europa binnenkomt is nu traceerbaar tot het niveau van de oliemolens en 85% van alle palmolie valt onder hetLees meer »
      08 februari 2019
    • Gebruik van duurzame palmolie
      Gebruik van duurzame palmolie
      De AKSV gebruikt voor 100% gecertificeerde duurzame palmolie volgens de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). In de totale Nederlandse voedingsmiddelenindustrie was dat 88% en in de diervoederindustrie 56%. Dit staat in het jaarverslag 2017 van deLees meer »
      18 oktober 2018
    • Vlees en kaas veel gezonder dan vaak gedacht
      Vlees en kaas veel gezonder dan vaak gedacht
      Wetenschappers over vlees en kaas: ‘mag het een onsje meer zijn…?’ De consumptie van (flink) meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees (en kaas) zou weleens bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het zou leiden tot minderLees meer »
      18 september 2018
    • Teleurstellend oordeel over ketenafspraak minder zout in diepvriessnacks
      Teleurstellend oordeel over ketenafspraak minder zout in diepvriessnacks
      De Wetenschappelijk Advies Commissie Productverbetering (WAC) heeft onlangs een uitermate teleurstellend oordeel gegeven over de afspraak tussen de AKSV en het CBL over het verminderen van de hoeveelheid zout in hartige diepvriessnacks. De WAC beoordeelt deLees meer »
      19 juli 2018
    • Belangrijke stap voorwaarts in IMVO
      Belangrijke stap voorwaarts in IMVO
      De Nederlandse voedingsmiddelensector verenigd in de FNLI zet zich gezamenlijk in voor een internationaal verantwoorde productieketen. Op 29 juni jl. is daartoe het IMVO convenant Voedingsmiddelen ondertekend. We zijn trots en blij dat daarin ook de AKSV enLees meer »
      16 juli 2018
    • Geslaagde workshop RI&E
      Geslaagde workshop RI&E
      De AKSV, VNV, VSV en COV hebben vorige week in het rustieke Vrij in Culemborg samen met het bureau Edusafe trainingen en opleidingen uit Den Haag een geslaagde bijeenkomst over de RI&E georganiseerd. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) isLees meer »
      27 juni 2018
    • Leden AKSV tekenen Gedragscode
      Leden AKSV tekenen Gedragscode
      Deelnemende partijen in de Taskforce Voedselvertrouwen (o.a. LTO, CBL, FNLI, COV) hebben de Gedragscode Voedselveiligheid en Productintegriteit opgesteld. De leden van de AKSV onderschrijven deze Gedragscode en hebben deze en masse ondertekend tijdens deLees meer »
      14 mei 2018
    • Vleesconsumptie weer in de lift
      Vleesconsumptie weer in de lift
      Nederlanders aten in 2016 iets meer vlees dan in 2015. Per persoon bedroeg het vleesverbruik (in bruto karkas gewicht) gemiddeld bijna 77 kilo, tegenover 75,4 kilo een jaar eerder.  Hiermee is de dalende trend sinds 2010 gekeerd. Dit staat te lezen inLees meer »
      23 oktober 2017
    • AVV CAO Gemaksvoeding 2017-2018
      AVV CAO Gemaksvoeding 2017-2018
      Bij besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 10 oktober 2017 zijn de bepalingen van de collectieve arbeidsovereenkomst voor de Gemaksvoedingindustrie algemeen verbindend verklaard. Het besluit is in de Staatscourant gepubliceerd. Lees meer »
      19 oktober 2017
    • AKSV op bezoek bij Vergeer Holland
      AKSV op bezoek bij Vergeer Holland
      De leden van de AKSV werden hartelijk ontvangen door Diederik Vergeer en kregen een toelichting op de historie van de fabriek en de huidige activiteiten (omzet 383 miljoen en export all over the world!!)  en daarna een rondleiding door deze imposanteLees meer »
      13 oktober 2017
    • Zeer geslaagde bijeenkomst van de Koelversgroep
      Zeer geslaagde bijeenkomst van de Koelversgroep
      Op vrijdag 23 juni kwam de Koelversgroep (KSG) van de AKSV bijeen voor de traditionele jaarbijeenkomst. Deze vond plaats in Amsterdam en was dit keer georganiseerd door Fernand Molenschot van StarCuisine. De ontvangst vond ’s ochtends plaats in deLees meer »
      30 juni 2017
    • AKSV op bezoek bij De Kuyper
      AKSV op bezoek bij De Kuyper
      Op 8 november vond de Algemene Ledenvergadering van de AKSV plaats. Dit keer in Schiedam, waar we op uitnodiging van het familiebedrijf De Kuyper Royal Distillers bijeen kwamen. Voordat de vergadering plaatsvond, kregen de aanwezige leden een uitgebreideLees meer »
      10 november 2016
    • Vernieuwd platform Vlees.nl
      Vernieuwd platform Vlees.nl
      Het interactieve, cross-mediale communicatieplatform www.vlees.nl heeft een metamorfose ondergaan.De gedegen nieuws- en informatievoorziening over (rood) vlees en de diverse issues is centraal gebleven.In aanvulling op de zorgvuldig opgebouwdeLees meer »
      01 juli 2016
    • Duurzame palmolie is nu de norm
      Duurzame palmolie is nu de norm
      Op 19 mei 2016 is de eindrapportage Task Force Duurzame Palmolie aangeboden aan Minister Ploumen Van alle palmolie die in 2015 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, 84% duurzaam. Uit het rapport blijkt dat het aandeel duurzameLees meer »
      20 mei 2016
    • TF Duurzame Palmolie krijgt opvolging in 2016
      TF Duurzame Palmolie krijgt opvolging in 2016
      Sinds 2010 werkt de Task Force Duurzame Palmolie aan het realiseren van 100% duurzame palmolie in de Nederlandse markt. Eind 2015 loopt het mandaat van de Task Force af. De Task Force Duurzame Palmolie kijkt uit naar het eindresultaat maar geeft bij voorbaatLees meer »
      02 december 2015
    • In 2014 heeft de vleessector 60 TJ bespaard
      In 2014 heeft de vleessector 60 TJ bespaard
      De vleesector heeft in 2014 60 TJ energie bespaard. Daarnaast hebben ketenmaatregelen 88 TJ opgeleverd en is er voor 128 TJ aan duurzame energie gebruikt. Dat zijn de uitkomsten van de MJA monitor over 2014. De 56 deelnemende bedrijven in de vleessectorLees meer »
      21 oktober 2015
    • Nieuwe leden voor de AKSV
      Bakx Foods in Veldhoven is weer lid geworden van de AKSV! Swinkels Food in Helmond was proeflid en wordt definitief lid. Ook Qizini in Losser is lid geworden. De AKSV heeft een nieuw proeflid: Florentin in Mijdrecht.Lees meer »
      17 december 2014
    • Nieuwe CAO voor de Gemaksvoedingindustrie
      Er is een nieuwe CAO voor de gemaksvoedingsindustrie afgesloten. Looptijd 1 januari 2014 tot en met 30 juni 2015 Salaris 1 april 2014: + 2,5% en 1 januari 2015: + 0,5% Lees meer »
      01 januari 2014
    1 2 » 1/2 (33)