Nieuws

  • Het is bijna Verspillingsvrije week! Doe je mee?
   Het is bijna Verspillingsvrije week! Doe je mee?
   Wereldwijd gaat meer dan 30% van het voedsel verloren. Dit is in de gehele keten, van de boerderij tot en met het bord. Uiteraard is dat zonde van alle energie, tijd, geld en moeite die het produceren van dit waardevolle voedsel kost. Door minder te verspillenLees meer »
   04 september 2023
  • Maastricht gastheer van World Meat Congress 2023
   Maastricht gastheer van World Meat Congress 2023
   Internationale vleesindustrie gaat hete hangijzers niet uit de weg bij World Meat Congress 2023 in Maastricht Brussel/ Maastricht, 25 mei 2023 –  Het International Meat Secretariat (IMS) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV)Lees meer »
   25 mei 2023
  • Geslaagde Algemene Ledenvergadering AKSV
   Geslaagde Algemene Ledenvergadering AKSV
   In de inspirerende omgeving van de Verspillingsfabriek in Veghel kwamen op woensdag 19 april jl. de leden van de AKSV bijeen voor de voorjaarsvergadering. Ondanks wat last minute afmeldingen was er een goede groep van geïnteresseerde leden aanwezig dieLees meer »
   24 april 2023
  • Ronald Prince (Royal Smilde) per 1 september 2022 nieuwe voorzitter van de FNLI
   Ronald Prince (Royal Smilde) per 1 september 2022 nieuwe voorzitter van de FNLI
   Ronald Prince (CEO, Royal Smilde) is door het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Hij volgt vanaf 1 september 2022 Annemarieke de Haan op, die afscheid neemt als voorzitter van de FNLILees meer »
   04 juli 2022
  • Aandeel duurzame palmolie 90 procent
   Aandeel duurzame palmolie 90 procent
   Zeepfabrikanten sluiten zich aan bij initiatief voor duurzame palmolie. In 2020 was 90% van de in Nederland verwerkte palmolie in de voedingsmiddelenindustrie voor de binnen- en buitenlandse markt gecertificeerd duurzaam (RSPO). Dit blijkt uit hetLees meer »
   02 februari 2022
  • Start Project Goed verpakt
   Start Project Goed verpakt
   In juni is het project ‘Goed Verpakt’ officieel gestart. HAS Hogeschool, De Haagse Hogeschool, de Hogeschool van Amsterdam, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en een brede groep aan voedings- en verpakkingsbedrijven gaan de komende 2 jaarLees meer »
   02 augustus 2021
  • Nieuw aspirant lid AKSV
   Nieuw aspirant lid AKSV
   Met ingang van 1 juni 2021 is Bouter Group Borrelgemak aspirant-lid van de AKSV. "Bouter Group is een familiebedrijf met meer dan 125 jaar historie. Eén van onze drijfveren is onze passie voor kaas- en tapasproducten. Door de korteLees meer »
   23 juni 2021
  • Nieuw aspirant lid: Royal Aware Tapas
   Nieuw aspirant lid: Royal Aware Tapas
   Met ingang van 1 juni 2021 is Royal Aware Tapas aspirant-lid van de AKSV. Royal Aware Tapas is een oer-Hollands familiebedrijf met passie voor food. Royal Aware Tapas is speciaal ingericht voor de productie van tapas en borrelhapjes. Denk aanLees meer »
   26 mei 2021
  • Le Duc Fine Food is lid geworden
   Le Duc Fine Food is lid geworden
   Le Duc Fine Food uit Stellendam is na een jaar aspirant lid, nu lid geworden van de AKSV. Le Duc Fine Food is een familiebedrijf, opgericht in 1998 en succesvol door innovatie, kwaliteit en een klantgerichte aanpak. In de fabriek inLees meer »
   25 mei 2021
  • Nieuw aspirant lid: Vers aan Tafel
   Nieuw aspirant lid: Vers aan Tafel
   Met ingang van 1 juni 2021 is Vers aan Tafel Maaltijdservice aspirant-lid van de AKSV. Vers aan Tafel kookt al meer dan vijftien jaar gezonde smaakvolle maaltijden voor thuis. Voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay is hetLees meer »
   25 mei 2021
  • FNLI: Herstel disbalans van energiebelasting en subsidie voor levensmiddelenindustrie
   FNLI: Herstel disbalans van energiebelasting en subsidie voor levensmiddelenindustrie
   Levensmiddelenbedrijven onderschrijven de noodzaak voor verduurzaming als geen ander. Om de energietransitie in de levensmiddelenindustrie te realiseren is een eerlijker inrichting van energieheffingen en -subsidies nodig. De levensmiddelenindustrie is een vanLees meer »
   30 maart 2021
  • Stevige pijn van Covid-19 voor voedingsmiddelenproducenten
   Stevige pijn van Covid-19 voor voedingsmiddelenproducenten
   De COVID-19-pandemie heeft de voedingsmiddelenindustrie in ons land stevig geraakt. Veel producenten van voedingsmiddelen die lijden onder de coronamaatregelen hebben het eerste halfjaar van 2020 te maken gehad met een sterke daling van de omzet, productie,Lees meer »
   07 december 2020 FNLI
  • Workshops beheersing Listeria
   Workshops beheersing Listeria
   De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes. Inleiding Deze werd verzorgd doorLees meer »
   14 oktober 2020
  • Alleen samen kunnen we de crisis aan
   Alleen samen kunnen we de crisis aan
   Een groot compliment voor de harde werkers die zorgen voor ons dagelijks eten: zonder boeren, tuinders, vissers, procesmedewerkers, verpakkers, maaltijdbezorgers, supermarktmedewerkers en vele anderen geen maaltijden. In het bijzonder voor alle medewerkersLees meer »
   26 maart 2020
  • Horecaleveranciers starten met www.etenover.nl
   Horecaleveranciers starten met www.etenover.nl
   In verband met het corona virus covid-19 is de hele Nederlandse horeca gesloten. Vrijwel alle leveranciers in deze supply chain zitten met grote voorraden die incourant dreigen te worden. Vooral voor de verse producten is haast geboden. Op donderdag 19Lees meer »
   20 maart 2020
  • FSSP workshops georganiseerd door AKSV/VNV: groot succes!
   FSSP workshops georganiseerd door AKSV/VNV: groot succes!
   Deze workshops richten zich op het praktisch gebruik van de Food Spoilage and Safety Predictor ter bevordering van de microbiologische veiligheid van kant-en-klaar producten, vleeswaren en zeevoedsel. Per workshop namen 28 personen deel, merendeelsLees meer »
   17 juli 2019
  • Succesvolle werksessie IMVO risicomanagement
   Succesvolle werksessie IMVO risicomanagement
   Donderdag 27 juni namen 24 personen van 15 bedrijven deel aan de goed bezochte werksessie IMVO-risicomanagement in de gemaksvoedingsindustrie. Deze werksessie werd georganiseerd door de AKSV in nauwe samenwerking met de FNLI en MVO Nederland. Tijdens dezeLees meer »
   02 juli 2019
  • Kinderartsen waarschuwen voor veganisme
   Kinderartsen waarschuwen voor veganisme
   Belgische kinderartsen waarschuwen voor de impact van veganisme op de gezondheid van kleine kinderen. De Belgische Académie Royale de Médecine raadt een veganistisch dieet ronduit af voor kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen en vrouwen dieLees meer »
   21 mei 2019
  • 'Vleesalternatieven: niet duurzaam'
   'Vleesalternatieven: niet duurzaam'
   Insecten, algen, plantaardige vleesalternatieven of kweekvlees: geen van deze vleesalternatieven lijkt zo duurzaam als gedacht. Dat blijkt uit een recente studie in Trends in Food Science and Technology. Vaak wordt gedacht dat de productie vanLees meer »
   13 mei 2019
  • de 'moeder' aller snackbars
   de 'moeder' aller snackbars
   In Pompeï is een oeroude snackbar ontdekt. Archeologen denken dat er in totaal zo'n 150 thermopolia, vestigingen waar men kant-en-klare maaltijden kon bestellen, actief waren. Directeur Massimo Ossana van het Archeologisch Park vanLees meer »
   04 april 2019
  • Terug van nooit weggeweest: de frikandel!
   Terug van nooit weggeweest: de frikandel!
   Eerder dit jaar verscheen het EAT Lancet-rapport, met daarin het gezonde én duurzame dieet voor de toekomst. Vooral de aanbevelingen ten aanzien van onze vleesconsumptie deden veel stof opwaaien. Laat er nou één product zijn dat preciesLees meer »
   01 april 2019
  • Vegetarisme vergroot kans op tekorten
   Vegetarisme vergroot kans op tekorten
   Een plantaardig voedingspatroon vergroot de kans op tekorten aan ijzer, calcium, vitamine B12, D en zink. Vooral kinderen, ouderen en zwangere vrouwen lopen risico’s als ze dierlijke producten laten staan. at zei professor Kersten van deLees meer »
   27 maart 2019
  • Duurzame palmolie: nieuwe monitoringsrapportage
   Duurzame palmolie: nieuwe monitoringsrapportage
   De rapportage laat de voortgang zien van het gebruik van duurzame palmolie in Europa. De resultaten zijn bemoedigend: 99% van de palmolie die Europa binnenkomt is nu traceerbaar tot het niveau van de oliemolens en 85% van alle palmolie valt onder hetLees meer »
   08 februari 2019
  • Gebruik van duurzame palmolie
   Gebruik van duurzame palmolie
   De AKSV gebruikt voor 100% gecertificeerde duurzame palmolie volgens de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). In de totale Nederlandse voedingsmiddelenindustrie was dat 88% en in de diervoederindustrie 56%. Dit staat in het jaarverslag 2017 van deLees meer »
   18 oktober 2018
  • Vlees en kaas veel gezonder dan vaak gedacht
   Vlees en kaas veel gezonder dan vaak gedacht
   Wetenschappers over vlees en kaas: ‘mag het een onsje meer zijn…?’ De consumptie van (flink) meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees (en kaas) zou weleens bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het zou leiden tot minderLees meer »
   18 september 2018
  1 2 » 1/2 (48)