Nieuws

    • Start Project Goed verpakt
      Start Project Goed verpakt
      In juni is het project ‘Goed Verpakt’ officieel gestart. HAS Hogeschool, De Haagse Hogeschool, de Hogeschool van Amsterdam, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en een brede groep aan voedings- en verpakkingsbedrijven gaan de komende 2 jaarLees meer »
      02 augustus 2021
    • Nieuw aspirant lid AKSV
      Nieuw aspirant lid AKSV
      Met ingang van 1 juni 2021 is Bouter Group Borrelgemak aspirant-lid van de AKSV. "Bouter Group is een familiebedrijf met meer dan 125 jaar historie. Eén van onze drijfveren is onze passie voor kaas- en tapasproducten. Door de korteLees meer »
      23 juni 2021
    • Nieuw aspirant lid: Royal Aware Tapas
      Nieuw aspirant lid: Royal Aware Tapas
      Met ingang van 1 juni 2021 is Royal Aware Tapas aspirant-lid van de AKSV. Royal Aware Tapas is een oer-Hollands familiebedrijf met passie voor food. Royal Aware Tapas is speciaal ingericht voor de productie van tapas en borrelhapjes. Denk aanLees meer »
      26 mei 2021
    • Le Duc Fine Food is lid geworden
      Le Duc Fine Food is lid geworden
      Le Duc Fine Food uit Stellendam is na een jaar aspirant lid, nu lid geworden van de AKSV. Le Duc Fine Food is een familiebedrijf, opgericht in 1998 en succesvol door innovatie, kwaliteit en een klantgerichte aanpak. In de fabriek inLees meer »
      25 mei 2021
    • Nieuw aspirant lid: Vers aan Tafel
      Nieuw aspirant lid: Vers aan Tafel
      Met ingang van 1 juni 2021 is Vers aan Tafel Maaltijdservice aspirant-lid van de AKSV. Vers aan Tafel kookt al meer dan vijftien jaar gezonde smaakvolle maaltijden voor thuis. Voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay is hetLees meer »
      25 mei 2021
    • FNLI: Herstel disbalans van energiebelasting en subsidie voor levensmiddelenindustrie
      FNLI: Herstel disbalans van energiebelasting en subsidie voor levensmiddelenindustrie
      Levensmiddelenbedrijven onderschrijven de noodzaak voor verduurzaming als geen ander. Om de energietransitie in de levensmiddelenindustrie te realiseren is een eerlijker inrichting van energieheffingen en -subsidies nodig. De levensmiddelenindustrie is een vanLees meer »
      30 maart 2021
    • Stevige pijn van Covid-19 voor voedingsmiddelenproducenten
      Stevige pijn van Covid-19 voor voedingsmiddelenproducenten
      De COVID-19-pandemie heeft de voedingsmiddelenindustrie in ons land stevig geraakt. Veel producenten van voedingsmiddelen die lijden onder de coronamaatregelen hebben het eerste halfjaar van 2020 te maken gehad met een sterke daling van de omzet, productie,Lees meer »
      07 december 2020 FNLI
    • Workshops beheersing Listeria
      Workshops beheersing Listeria
      De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes. Inleiding Deze werd verzorgd doorLees meer »
      14 oktober 2020
    • Alleen samen kunnen we de crisis aan
      Alleen samen kunnen we de crisis aan
      Een groot compliment voor de harde werkers die zorgen voor ons dagelijks eten: zonder boeren, tuinders, vissers, procesmedewerkers, verpakkers, maaltijdbezorgers, supermarktmedewerkers en vele anderen geen maaltijden. In het bijzonder voor alle medewerkersLees meer »
      26 maart 2020
    • Horecaleveranciers starten met www.etenover.nl
      Horecaleveranciers starten met www.etenover.nl
      In verband met het corona virus covid-19 is de hele Nederlandse horeca gesloten. Vrijwel alle leveranciers in deze supply chain zitten met grote voorraden die incourant dreigen te worden. Vooral voor de verse producten is haast geboden. Op donderdag 19Lees meer »
      20 maart 2020
    • FSSP workshops georganiseerd door AKSV/VNV: groot succes!
      FSSP workshops georganiseerd door AKSV/VNV: groot succes!
      Deze workshops richten zich op het praktisch gebruik van de Food Spoilage and Safety Predictor ter bevordering van de microbiologische veiligheid van kant-en-klaar producten, vleeswaren en zeevoedsel. Per workshop namen 28 personen deel, merendeelsLees meer »
      17 juli 2019
    • Succesvolle werksessie IMVO risicomanagement
      Succesvolle werksessie IMVO risicomanagement
      Donderdag 27 juni namen 24 personen van 15 bedrijven deel aan de goed bezochte werksessie IMVO-risicomanagement in de gemaksvoedingsindustrie. Deze werksessie werd georganiseerd door de AKSV in nauwe samenwerking met de FNLI en MVO Nederland. Tijdens dezeLees meer »
      02 juli 2019
    • Kinderartsen waarschuwen voor veganisme
      Kinderartsen waarschuwen voor veganisme
      Belgische kinderartsen waarschuwen voor de impact van veganisme op de gezondheid van kleine kinderen. De Belgische Académie Royale de Médecine raadt een veganistisch dieet ronduit af voor kinderen, adolescenten, zwangere vrouwen en vrouwen dieLees meer »
      21 mei 2019
    • 'Vleesalternatieven: niet duurzaam'
      'Vleesalternatieven: niet duurzaam'
      Insecten, algen, plantaardige vleesalternatieven of kweekvlees: geen van deze vleesalternatieven lijkt zo duurzaam als gedacht. Dat blijkt uit een recente studie in Trends in Food Science and Technology. Vaak wordt gedacht dat de productie vanLees meer »
      13 mei 2019
    • de 'moeder' aller snackbars
      de 'moeder' aller snackbars
      In Pompeï is een oeroude snackbar ontdekt. Archeologen denken dat er in totaal zo'n 150 thermopolia, vestigingen waar men kant-en-klare maaltijden kon bestellen, actief waren. Directeur Massimo Ossana van het Archeologisch Park vanLees meer »
      04 april 2019
    • Terug van nooit weggeweest: de frikandel!
      Terug van nooit weggeweest: de frikandel!
      Eerder dit jaar verscheen het EAT Lancet-rapport, met daarin het gezonde én duurzame dieet voor de toekomst. Vooral de aanbevelingen ten aanzien van onze vleesconsumptie deden veel stof opwaaien. Laat er nou één product zijn dat preciesLees meer »
      01 april 2019
    • Vegetarisme vergroot kans op tekorten
      Vegetarisme vergroot kans op tekorten
      Een plantaardig voedingspatroon vergroot de kans op tekorten aan ijzer, calcium, vitamine B12, D en zink. Vooral kinderen, ouderen en zwangere vrouwen lopen risico’s als ze dierlijke producten laten staan. at zei professor Kersten van deLees meer »
      27 maart 2019
    • Duurzame palmolie: nieuwe monitoringsrapportage
      Duurzame palmolie: nieuwe monitoringsrapportage
      De rapportage laat de voortgang zien van het gebruik van duurzame palmolie in Europa. De resultaten zijn bemoedigend: 99% van de palmolie die Europa binnenkomt is nu traceerbaar tot het niveau van de oliemolens en 85% van alle palmolie valt onder hetLees meer »
      08 februari 2019
    • Gebruik van duurzame palmolie
      Gebruik van duurzame palmolie
      De AKSV gebruikt voor 100% gecertificeerde duurzame palmolie volgens de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). In de totale Nederlandse voedingsmiddelenindustrie was dat 88% en in de diervoederindustrie 56%. Dit staat in het jaarverslag 2017 van deLees meer »
      18 oktober 2018
    • Vlees en kaas veel gezonder dan vaak gedacht
      Vlees en kaas veel gezonder dan vaak gedacht
      Wetenschappers over vlees en kaas: ‘mag het een onsje meer zijn…?’ De consumptie van (flink) meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees (en kaas) zou weleens bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het zou leiden tot minderLees meer »
      18 september 2018
    • Teleurstellend oordeel over ketenafspraak minder zout in diepvriessnacks
      Teleurstellend oordeel over ketenafspraak minder zout in diepvriessnacks
      De Wetenschappelijk Advies Commissie Productverbetering (WAC) heeft onlangs een uitermate teleurstellend oordeel gegeven over de afspraak tussen de AKSV en het CBL over het verminderen van de hoeveelheid zout in hartige diepvriessnacks. De WAC beoordeelt deLees meer »
      19 juli 2018
    • Belangrijke stap voorwaarts in IMVO
      Belangrijke stap voorwaarts in IMVO
      De Nederlandse voedingsmiddelensector verenigd in de FNLI zet zich gezamenlijk in voor een internationaal verantwoorde productieketen. Op 29 juni jl. is daartoe het IMVO convenant Voedingsmiddelen ondertekend. We zijn trots en blij dat daarin ook de AKSV enLees meer »
      16 juli 2018
    • Geslaagde workshop RI&E
      Geslaagde workshop RI&E
      De AKSV, VNV, VSV en COV hebben vorige week in het rustieke Vrij in Culemborg samen met het bureau Edusafe trainingen en opleidingen uit Den Haag een geslaagde bijeenkomst over de RI&E georganiseerd. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) isLees meer »
      27 juni 2018
    • Leden AKSV tekenen Gedragscode
      Leden AKSV tekenen Gedragscode
      Deelnemende partijen in de Taskforce Voedselvertrouwen (o.a. LTO, CBL, FNLI, COV) hebben de Gedragscode Voedselveiligheid en Productintegriteit opgesteld. De leden van de AKSV onderschrijven deze Gedragscode en hebben deze en masse ondertekend tijdens deLees meer »
      14 mei 2018
    • Vleesconsumptie weer in de lift
      Vleesconsumptie weer in de lift
      Nederlanders aten in 2016 iets meer vlees dan in 2015. Per persoon bedroeg het vleesverbruik (in bruto karkas gewicht) gemiddeld bijna 77 kilo, tegenover 75,4 kilo een jaar eerder.  Hiermee is de dalende trend sinds 2010 gekeerd. Dit staat te lezen inLees meer »
      23 oktober 2017
    1 2 » 1/2 (43)